Odaberite svoju omiljenu aktivnost i prevedite nezaboravan aktivni odmor na Pakleničkoj rivijeri!

Aktivnosti

Starigrad Paklenica je idealna lokacija za sve pustolove. Polazna je točka za Nacionalni park Paklenica, a blizina Jadranskog mora i planinskog masiva Velebit omogućuje bavljenje sportovima kao što su planinarenje, biciklizam, rafting, ronjenje i špiljarenje.

Alpinizam

NP Paklenica najpoznatiji je hrvatski penjački centar, poznat i izvan granica lijepe naše, a po uređenosti i kvaliteti smjerova spada u sam vrh europskih penjališta.

Planinarenje

Kroz NP Paklenicu proteže se preko 150 km uređenih planinarskih puteva i staza – od onih lakših, turističkih do onih najzahtjevnijih koje će vas dovesti do najviših vrhova Velebita.

Biciklizam

Brojne brdske biciklističke staze vodit će vas kroz prekrasna mjesta Starigradske rivijere u kojima se izmjenjuju morsko- planinski pejzaži i koje vas vode do brojnih znamenitosti i prirodnih ljepota ovog kraja.

Rafting/Canoeing

Na obližnjoj rijeci Zrmanji tijekom mjeseci s visokim vodostajem možete uživati u raftingu i razuzdanim brzacima dok ljeti tijekom nižeg vodostaja možete uživati u vožnji kajacima i kanuima.

Jeep safari ili Foto safari

Jeep safari vam nudi nezaboravno iskustvo off-road avanture kroz Park prirode Velebit. Vožnja terencima je kombinirana sa stankama za kratke šetnje, osvježenje i fotografiranje ovog jedinstvenog krajolika.

Ronjenje

Jadransko podmorje, a osobito podmorje Podvelebitskog kanala je vrlo interesantno za razgledavanje, ali i za istraživanje flore i faune ovog jedinstvenog staništa.

Špiljarenje

Planina Velebit je sazdana od krša te obiluje spiljama, a u avanturu njihova istraživanja se možete upustiti uz vodstvo stručnih vodiča.

Adrenalinski park

Adrenalinski park „Vaganac“ nalazi se na obroncima Velebita, u zaleđu Starigrada Paklenice. Testirajte svoju okretnost i dobro se zabavite uz bridging, absail, zip line i još mnogo toga!

Bungee jumping

Na samo 16 km udaljenosti od Ville Vicko nalazi se Maslenički most visok 56 metara što ga čini najvišim bungee jumping mjestom u Hrvatskoj.

Dođi, vidi, osjeti, doživi i ponesi sa sobom!

Hladovina borova, miris mora i šum morskih valova,
te intimna atmosfera osnovne su kvalitete Ville Vicko.